Koreja u Beogradu


Poslije dužeg vremena, uđem juče u četrdeset šesticu, pošto imala sam neka neodložna posla na Bulevaru. Naravno, sva sjedišta zauzeta, a u prednjem dijelu sjedi čitava grupa ljudi koji se međusobno poznaju. Sve stariji ljudi, najvjerovatnije krenuli na Cvetkovu pijacu, sudeći po kariranim torbama na točkiće. I svi nešto ćaskaju, dobacuju jedni drugima, neki se smiju, zbijaju šale. Iskreno, imala sam utisak kao da su krenuli na kakvu ekskurziju pa zavladalo ono poznato ushićenje. Međutim, naročito mi je ostao u sjećanju razgovor izvjesne gospođe Anđe i njenog komšije (kako sam iz priče shvatila), koji je pričao toliko nerazumljivo, da me podsjetio na onog inspektora Draguljčeta iz istoimenog crtanog filma. Ovako je to izgledalo:

ANĐA (vadi nekakvu člansku kartu iz novčanika): Vidi ovo, komšija! Je l’ imaš ti ovu člansku kartu? Ovo ti je SARŽEM, jesi čuo za SARŽEM?

KOMŠIJA: Mhmhm#%&hmh….

ANĐA: Šta kažeš? Nisam te razumjela! Pa jesi li čuo za SARŽEM, pitam te? To ti je najbolja korejska masaža u Beogradu, imaš je na Dušanovcu i na Novom Beogradu! Vidiš da ja imam člansku kartu! Imam i kupone! Besplatne! Sve je besplatno! A taj sto za masažu je korejski i punjen je sa čuvenim korejskim žadom, tako piše! Mnogo je ljekovit taj sto, zbog žada, znaš! I besplatno legneš na taj sto i masiraju ti kičmu i sve organe! Ma super je, komšija!

KOMŠIJA: Hmsm&m#$*$mh…

ANĐA: Šta si rekao? Ne čujem te ništa! Ma odlična je ovo stvar! Da ti ubacim neki besplatni kupon u sanduče, je l’ hoćeš? Da ideš sa gospođom, ima da vam izmasiraju kičmu samo tako! Odozgo masaža, a odozdo korejski žad, to ti je zdravlje, komšo! Da ubacim ja neki kupon u sanduče, a?

KOMŠIJA: Šmhm%%%6hmsš…

ANĐA: Molim? Pa je l’ hoćeš ili nećeš, ne razumijem te ništa???

KOMŠIJA: Mh$m&sš#$%…

Ne znam da li je komšo prihvatio Anđinu dobrodušnu ponudu i plan sa sandučetom i gospođom, ali me čitav razgovor prilično dirnuo. Dobro, bar ovaj dio koji sam razumjela 😀 . Jer, kao da svi nemamo besplatno masiranje kičme i ostalih organa svih ovih godina. Naročito stariji. A pravo bi bilo da im je, poslije cijelog radnog vijeka, omogućeno da jednom nedeljno opušteno mogu sebi platiti jednu običnu masažu. Ili bilo šta što bi ih razveselilo i opustilo. Ovako se raduju kuponima i još ih velikodušno dijele. O korejskom krevetu sa žadom neću ni da pričam. Da li je taj krevet stvarno njime punjen, ne znam. Nisam sigurna, ali neću ni da sudim. Ako Anđi prija, sigurno ima nešto… A na sve ostalo mogu samo da odgovorim sledeće:

MHM&%$HMSŠ%&%$!!!!!!!!!

🙂 🙂 🙂

2 mišljenja na „Koreja u Beogradu

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s