Moja nova plata i njene (ne)ograničene mogućnosti


Konačno je stigao novembar, a sa njim i moja nova, svježe reformisana plata. E pa, neka mi je sa srećom! Toliko novih mogućnosti je na vidiku, da ne znam ni odakle da počnem, šta prvo da isplaniram. Moram priznati da je ovo zaista odlično odrađen posao, kao i jedno od boljih rešenja koje nam je sa Vrha stiglo. Sve pohvale tim brilijantnim umovima! Iskreno, najviše me oduševilo kako su samo pametno odredili granicu preko koje će se plata smanjivati. Svima preko 25000 novčića. Tako i treba! Jer, dozvolićete, dosta mi je više ljudi koji primaju 26000 novčića i ponašaju se tako bahato i rasipnički, uživajući u izobilju. Takvima je i trebalo zakinuti, neka vide kako je ovima koji imaju malu platu. A tek oni sa 27000 i više; pa to ne treba ni komentarisati, tu se već obijest uvukla do srži, pa i treba državi da pomognu, da se spuste na zemlju malo. I ovi penzioneri, od njihovog troškarenja se više nije moglo živjeti, red je da konačno doprinesu ovoj državi nečim! Ako nas oni ne spase, niko neće. Kao što rekoh, fantastičan plan, bravo, bravo, bravo!!!

U skladu sa aktuelnim događajima, napravila sam malu listu mojih novih (ne)mogućnosti, pa eto, nesebično ću ih podijeliti sa vama:

1) prošle godine mi je za najljepše čizme na svijetu nedostajalo 5000 novčića, a nije strašno ni ove godine – sada je to samo duplo više. U principu, nekako mi ljepše te čizme izgledaju u izlogu, valjda zbog osvjetljenja i odsjaja na pločicama. Šteta da remetim koncepciju, u duši sam pažljiva  i obzirna.

2) za prošlu Novu Godinu nisam mogla da idem u Pariz na trg da slavim. Neću ići ni ove godine, čak je to za 10% sigurnije. Nije važno, lijepo je kad čovjek osjeća bilo kakvu vrstu sigurnosti, svi ka tome težimo zar ne?. A i šuška se da će se organizovati doček ovdje u Mirijevu, na platou kod malog Maxija, pa što bih se onda maltretirala i išla u Pariz, ko bi pametan to sebi radio???

3) uvijek sam voljela da popijem kafu negdje u gradu, pa eto mi prilike i sada: ima na autobuskoj stanici divna mala kafanica, kažu, služe kafu u onim čuvenim bijelim šoljicama sa plavom crtom i sve je tako retro, originalno i pristupačno, uključujući i posjetioce. Zašto da propuštam tako nešto???

4) znam za odličan smještaj na Zlatiboru, prelijepo je i ljeti i zimi! Kompletno opremljen apartman, blizu centra, blizu svega što ti je neophodno, čist vazduh, priroda, šetnja, hrana, ma idealno, za svaku preporuku. E tamo nećemo ići, ne mogu nikako da se odlučim da li ići kad je hladno ili kad je toplo! Naravno, i dalje je za svaku preporuku, bez ikakve dileme…

5) imam odličnog frizera, tretira mi kosu već 10 godina. Međutim, od ovog novembra je kod nas u Mirijevu veoma popularna kosa dugačka do koljena, a ja volim da pratim trendove, takva sam u duši! Evo već su mi šiške do nosa i moram priznati osjećam se vrlo moderno i in, šta reći…

Ovo je samo djelić u moru ideja koje sam dobila 1. novembra, i mogu vam reći da je moja kreativnost došla do izražaja, pa sam mnogo srećna. Ne ukazuju se čovjeku toliko često ovakve životne prilike. Svi mi preko 25000 ćemo to maksimalno iskoristiti, na čelu sa penzionerima, a predložila bih i onima koji su ispod te granice da ne budu sebični, da i sami nešto prilože, da nam bude još bolje, jer samo mi možemo popraviti stanje u ovoj zemlji. Iskreno, nikad nisam voljela sebične ljude, šta ću, takva sam u duši….

4 mišljenja na „Moja nova plata i njene (ne)ograničene mogućnosti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s